30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Avem nevoie de :
-1 salata romana
-1/4 cana de maioneza( sau 2 oua fierte moi exact 1 minut )
-1 conserva de fileu de hamsii( ansoa)
-1 lingura de suc de lamaie
-1 lingura de ulei de masline
-1 si 1/2lingurita sos Worcester
-2 catei de usturoi taiati foarte marunt
-1 lingurita mustar de Dijon
-1/2lingurita piper proaspat macinat
-3 picaturi de sos Tabasco( sos de ardei iute)
-parmezan ras proaspat ( ¼ cana plus 3 linguri)
-2 bucati de paine toast pentru crutoane plus 2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Crutoanele de casa
Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.
Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie.
Sosul
Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2 hamsii din conserva si maioneza pana se obtine o pasta omogena.
Se adauga sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul Worcester,mustarul de Dijon, piperul, sosul Tabasco si 3 linguri de parmezan ras marunt; se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
Se adauga crutoanele si se amesteca pana s-au patruns bine de sos.
Salata verde de spala si se taie sau rupe in bucati mici ; se adauga la sosul cu crutoane si se amesteca bine.
Se aseaza pe un platou, se presara cu restul de parmezan ras si se decoreaza cu restul hamsiilor din conserva.
Foarte multa lume evita consumarea de oua fierte moi si in acest caz se pot inlocui cu maioneza.
Pofta buna!
Salata Caesar este socotita “ Regele salatelor”.
Numele ii vine de la “chef”-ul Caesar Cardini, cel care a creat-o in restaurantul sau din Tijuana, Mexic in anul 1924.
A devenit foarte populara in Hollywood si acum este considerata a salata clasica americana
Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.
Se dau la cuptor 10-15 minute pana iau o culoare aurie.
Sosul
Intr-un bol se mixeaza bine usturoiul taiat marunt cu 2 hamsii din conserva si maioneza pana se obtine o pasta omogena.
Se adauga sucul de lamaie, uleiul de masline, sosul Worcester,mustarul de Dijon, piperul, sosul Tabasco si 3 linguri de parmezan ras marunt; se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
Se adauga crutoanele si se amesteca pana s-au patruns bine de sos.
Salata verde de spala si se taie sau rupe in bucati mici ; se adauga la sosul cu crutoane si se amesteca bine.
Se aseaza pe un platou, se presara cu restul de parmezan ras si se decoreaza cu restul hamsiilor din conserva.
Foarte multa lume evita consumarea de oua fierte moi si in acest caz se pot inlocui cu maioneza.
Pofta buna!
Salata Caesar este socotita “ Regele salatelor”.
Numele ii vine de la “chef”-ul Caesar Cardini, cel care a creat-o in restaurantul sau din Tijuana, Mexic in anul 1924.
A devenit foarte populara in Hollywood si acum este considerata a salata clasica americana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu