Este un preparat din bucataria frantuzeasca, respectiv un soi de tarta, coapta in cuptor, cu aluat frantusesc si multe oua amestecate cu lapte sau smantana. Umpluturile sunt diverse, insa sfatul meu e sa incercati retete cu cat mai putine, asta daca nu vreti o bomba calorica.
Quiche-ul poate fi consumat si cald si rece si e perfect pentru pranzul de la birou, in loc de sandwich. Eu l-am facut cu broccoli, pentru ca baietii mei nu sunt foarte mari iubitori de verdeturi, asa ca incerc sa le strecor in mancaruri mai apetisante, sa fiu sigura ca le mananca.
Ingrediente:
- 400g aluat frantuzesc
- 4 oua mari (5 daca sunt mai mici)
- o capatana de broccoli (cca 500g) taiata in buchetele mici
- 200g cascaval dat pe razatoare
- 7 linguri de smantana
- ½ lingurita patrunjel uscat
- ½ lingurita frunze de telina uscate
- ½ lingurita oregano uscat
- ½ lingurita busuioc uscat
- sare si piper dupa gust
- o lingura unt
Incingem cuptorul la 180 de grade si ungem o tava pentru tarta sau un vas termorezistent cu unt. Decongelam aluatul (il lasam la temperatura camerei cca o ora inainte de a-l folosi) si il asezam in vasul pregatit. Il apasam usor pentru a lua forma vasului. Pentru umplutura, batem ouale ca pentru omleta, adaugam smantana, condimentele, ½ din cascavalul dat pe razatoare.
Pregatim broccoli: fierbem 3 litri de apa cu putina sare si cand aceasta fierbe, punem buchetelele de broccoli si le oparim 5 minute. Le scoatem intr-o sita si le clatim cu apa foarte rece, pentru a opri procesul de fierbere. Apa rece ajuta broccoli sa isi pastreze culoarea verde aprins.
Punem ½ din cantitatea de broccoli pe aluatul de tarta, apoi turnam peste compozitia de oua si asezam al doilea strat de broccoli. Deasupra presaram cascavalul pe care l-am lasat deoparte (1/2 din cantitatea initiala) si tragem marginile aluatului usor peste compozitie, pentru a-i da quiche-ului nostru un look mai aparte. Dam tava la cuptor si coacem cca 60 de minute, pana compozitia e bine legata.
O alta varianta ar fi sa folositi un galbenus cu care sa ungeti marginile aluatului inainte de a da forma la copt, insa nu e musai, pentru ca aluatul frantuzesc se rumeneste frumos si fara galbenus. Bucurati-va de poze pana apucati sa faceti reteta si... sa va fie de bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu