joi, 28 octombrie 2010

Budinca de iepure(iepure salbatic)

Ingrediente:

Avem nevoie de:

-500 g carne tocata de iepure
-200 g slanina tocata
-100 g slanina taiata felii mari
-4 cepe
-sare
-piper
-ienibahar
-250 ml vin rosu
-6 oua
-100 g unt

Preparare:

Se caleste in unt ceapa tocata marunt,carnea de iepure si 200 g slanina.Se ia apoi vasul de pe foc si se adauga piper macinat,ienibahar,sare,vin.
Dupa ce s-a mai racorit se adauga galbenusurile si la sfarsit,albusurile batute spuma.
Se toarna totul intr-o cratita captusita cu felii de slanina
Se pune la fiert in baie de aburi(la bain-marie),la cuptor,circa 1 ora.
Cand este gata,se rastoarna pe un platou,se scot feliile de slanina

Mentiuni:

Se serveste cu diferite sosuri,in special cele recomandate pentru vanat.
Timp Preparare: 1 h 50 '
Complexitate: redusa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu