Ingrediente:
200 g carne tocata grasa de porc
8 cartofi medii
2 linguri faina de grau
4 linguri pesmet
secretul gustului de legume
piper
boia ardei iute si dulce
o lingurita cimbru
2 oua pt compozitie si 1 ou pt chiftele
o legatura patrunjel si o legatura marar
200 ml ulei
5 catei usturoi
Preparare:
Cartofii (in coaja) se pun la fiert cu putina sare. Carnea de vita se amesteca cu cea de porc, cu 2 oua, cu faina, mararul, patrunjelul, secretul gustului, piperul, usturoiul tocat si frecat cu putina sare si ulei, cimbru si cu cartofii fierti, curatati si tocati.
Din compozitie se formeaza chiftelute mici si rotunde, se trec prin oul batut bine cu putina sare, iar apoi prin pesmet si se pune la prajit (in momentul in care se pun chiftelutele in tigaie, uleiul trebuie sa fie incins).
Pofta buna!
Din compozitie se formeaza chiftelute mici si rotunde, se trec prin oul batut bine cu putina sare, iar apoi prin pesmet si se pune la prajit (in momentul in care se pun chiftelutele in tigaie, uleiul trebuie sa fie incins).
Pofta buna!
Mentiuni:
. . se pot servi cu salata de varza acrita cu zeama de la o lamaie. .Timp Preparare: 40 '
Complexitate: redusa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu